Ik heb een klassieke opleiding gevolgd aan de Wackers Academie in Amsterdam.

Modeltekenen en -schilderen waren veruit mijn favoriet wat nog steeds tot uiting komt in mijn werk. Ik schilder nog steeds vooral vrouwfiguren, figuratief, soms met een knipoog naar de grafische kant, wat realistischer of compleet geabstraheerd. Veel grote doeken met daarop relief aangebracht en veel felle kleuren in een laag- op laag techniek. Pas na enkele lagen komt daar een figuur uit tevoorschijn… een gezicht, ogen, ’n lichaam of -zoals in mijn laatste werken- vlinders: kleurrijk, groots en gelaagd.

“Die gelaagdheid heb ik nodig om al mijn gevoel in kwijt te kunnen"

De laatste jaren is het schilderen wel wat minder m'n dagelijkse bezigheid geworden omdat ik mijn tijd aan het verdelen ben tussen onze B&B in de Provence, veel lesgeven en Yoga. Maar zoals nu liggen de tubes verf en kwasten weer klaar om gebruikt te worden.

De schilderijen op deze website zijn allemaal te koop maar gezien het vrij grote formaat kunnen ze niet verzonden worden. Mail me als je meer informatie nodig hebt of om een afspraak te maken om ze "live te zien" want de foto's geven niet altijd de beste presentatie van de kleuren...

© 2008 - 2021 Anita Hageman Visual Arts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel